lørdag 27. mars 2010

I den mørke kveld..

har VOKS utemøte ved Mjøsas bredd..

Inger Strangstad holdt andakt. Vi fikk høre om kong Herodes som henrettet Jakob, bror til Johannes. Da han merket at folk likte det, så fikk han pågrepet Peter også. Peter ble kastet i fengsel hvor fire vaktskift på fire mann ble satt til å holde vakt over ham. Herodes ville føre Peter fram for folket etter påske.

I apostlenes gjerninger, kapittel 12, vers 5-17 står det videre:
" Peter ble da sittende i fengselet, og imens ba menigheten inderlig til Gud for ham. Natten før Herodes skulle føre ham fram, lå Peter og sov mellom to soldater. Han var bundet med to lenker, og fengselet ble bevoktet av vaktposter som sto utenfor døren. Med ett sto en Herrens engel der, og et lys strålte i rommet. Han vekket Peter med et puff i siden og sa: «Skynd deg, stå opp!» Med det samme falt lenkene av hendene hans, og engelen sa til ham: «Bind beltet om deg og ta på deg sandalene.» Da han hadde gjort det, sa engelen: «Få på deg kappen og følg etter meg.» Og han fulgte etter ham ut. Men han forsto ikke at det som engelen gjorde, var virkelig; han trodde det var et syn. De passerte første og annen vakt og kom til jernporten som førte ut til byen. Den åpnet seg av seg selv. De gikk ut og fortsatte nedover den første gaten. Der ble engelen plutselig borte for ham. Peter kom til seg selv igjen og sa: «Nå vet jeg virkelig at Herren har sendt sin engel og fridd meg ut av Herodes’ hånd og fra alt det som jødefolket nå går og venter på.» Da dette var blitt klart for ham, gikk han til huset hvor Maria bodde, mor til Johannes med tilnavnet Markus. Der var mange samlet i bønn. Han banket på ytterdøren, og en tjenestejente som het Rode, kom for å lukke opp. Da hun kjente igjen Peters stemme, glemte hun av bare glede å åpne døren, men sprang inn og fortalte at Peter sto utenfor. «Du er fra sans og samling!» sa de til henne. Men da hun holdt på sitt, sa de: «Det må være engelen hans.» Imens fortsatte Peter å banke. Da de åpnet og så ham, ble de ute av seg av undring. Han gjorde tegn med hånden at de skulle være stille, og fortalte hvordan Herren hadde ført ham ut av fengselet. Og han sa: «Fortell dette til Jakob og brødrene.» Så forlot han dem og dro til et annet sted."

I bibelteksten er folket samlet for å be inderlig til Gud for Peter. De er så opptatt med å be for ham at når Gud har grepet inn med et under og ført Peter til dem, så tror de ikke at det er ham. Historien forteller noe om hvilke forventninger vi har til bønn; vi ber om at ting skal skje på den og den måten, vi er ikke alltid åpne for andre løsninger. Gud kan mer enn vi forstår og han har andre løsninger på våre bønner enn de vi ber om. Gud kan svare oss på andre måter. Bønn handler om å ha tillit til Gud. Vi mennesker må bli flinkere til å stole på Gud og tørre å stole på at han vet best.

Det er underordnet hva slags bønnesvar vi får og hvordan, men det viktige er at Gud hører. Det står i Matteus kap. 7 at "”Be så skal dere få!”. Vi skal få be om alt og hva vi vil, og Gud vil svare. Vår bønn er aldri forgjeves, Gud hører og svarer, men kanskje ikke på den måten vi forventet. I denne tillit skal vi få hvile og i denne tillit skal vi få be.

Kjære Gud: Hjelp oss å forstå hvor mye bønn betyr. Hjelp oss også med å tørre å gi fra oss ansvar til deg!
Etter andakten ble det litt mat..
Det var godt oppmøte blant ungdommene i Lillehammer.
Grilling av pølser og bolledeig på grillspyd. Vi forsøkte oss også på vafler, og de ble veldig vellykket!
Popping av popcorn på bål!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar