søndag 19. desember 2010

Julebord med VOKS, LAGET og KRIK

Fredag 10. desember 2010 arrangerte en del av de kristne ungdomsgruppene (VOKS, LAGET og KRIK) i Lillehammer felles julebord på Misjonshuset. Da vi ankom i 18-18.30-tida., var bordene pyntet og vi fikk servert gløgg og pepperkaker.
2/3 av julebordskomitéen, Amelie og Iris, gleder seg til kvelden.
Før vi satte oss til bords, så ble jentene og guttene delt. Jentene skulle ta av seg én sko og sette den igjen i ett rom, og så kom gutta inn i rommet for å ta en sko og prøve og finne den riktige jenta og få med seg henne til bords.
Maten var bestilt fra Bjørns kro, og man kunne velge mellom ribbe, medisterkaker og surkål, pinnekjøtt og kålrotstappe eller lutefisk.
Det var riskrem til dessert. Den som fikk mandel i riskremen skulle få en premie.. Det viste seg at (nesten) alle fikk mandel i riskremen, og premien var at man kunne forsyne seg med mer dessert.
Damenes tale ble holdt av Sveinung. Det er ikke alltid lett for en stakkars mann å vite hvilke knapper man skal trykke på..
Guttekonkurranse: man skal få en fyrstikkeske over målstreken på gulvet fortest mulig ved hjelp av en appelsin som henger i en tråd.
Jentekonkurranse: Espen leste en historie, og hver gang ordet "skje" ble nevnt, skulle jentene løpe og ta hver sin skje opp fra gulvet. Det var ei skje for lite i forhold til antall jenter i hver runde..
Underholdning: Det ble vist en del filmsnutter hvor ulike personer fra ungdomsgruppene hadde kledd seg ut og skulle svare på ulike spørsmål ala "5 på gaten" om eksempelvis hva de mente julebord var for noe, hvorfor vi feirer jul osv.
Underholdning: "Slik gjør man det"-film om pepperkakebakst. Det eneste problemet var at tyngdekraften var endret slik at alle ingrediensene gikk sidelengs og rett i ansiktet på Ole.
Lena og Ragnar Løsnesløkken og Gunnar Melbø sang og spilte for oss. De var kjempe flinke og bidro nok til at de fleste i salen fikk skikkelig julestemning.
Ole holdt en andakt for oss hvor temaet var hva som innebærer å bygge sitt hus på fjell.
For å kunne bygge sitt hus på fjell må man blant annet vite hvem man er, vite hvem man prøver å behage, fokusere på én ting av gangen og akseptere at man ikke klarer å fikse alle ting selv.
Sist, men ikke minst, må man klare å legge sine byrder på Jesus for å bygge sitt hus på fjell.
Ole la på en murstein for hvert punkt, og etter det 6. punktet hadde han laget et kors som stod støtt ved talerstolen.
Kaker og kaffe, venneprat..
De fleste jentene som deltok denne kvelden.

Kvelden ble avsluttet med at alle reiste seg og sang "deilig er jorden".

Vi vil benytte muligheten til å takke julebordskomitéen og alle de andre som bidro til at kvelden ble som den ble. Arrangementet var vellykket, og vi har inntrykk av at alle som deltok med koste seg underveis. Noen nye bekjentskaper ble gjort, og vi håper at neste år er det enda flere som dukker opp på julebord.

Takk for de som bidrar til at ungdomsgruppene i Lillehammer skal bestå, må Gud velsigne dere rikt. Sambandsbloggen vil også benytte muligheten til å takke for at vi har muligheten til å møtes uten å stå i fare for å bli drept eller forfulgt. Vi ber om at Gud må holde sin vernende hånd over kristent ungdomsarbeid i hele verden, og at det er flere unge som skal få høre Guds ord og følge deg i 2011. Det ber vi deg om, i Jesu navn.

2 kommentarer: