søndag 20. mars 2011

Supersøndag med aking i Auggedal

Søndag 13. mars arrangerte Sambandet supersøndag med kjelkeaking på Sveum i Auggedal i Gausdal. Barn og voksne i alle aldre var utstyrt med snowracere, rattkjelker og akebrett til å forsere den bortimot tre kilometer lange akebakken ned til bilvegen i bygda.
To traktorer med henger gjorde jobben med å frakte alle sammen opp til utgangspunktet for aketuren.
Selv om det var partier hvor snøen ikke var så hard, fikk de fleste stor nok fart nedover, både på snowracer..
og rattkjelker..
For de raskeste racerne ble det en stund å vente på bunnen av bakken. De klatret like så godt opp på dette "huset" og kastet snøball på mer eller mindre tilfeldig forbipasserende..
Etter en del turer på kjelke ble det grilling av medbrakt grillmat ute.
Det ble god tid til mat og prat ute på tunet på Sveum.
Baker Bengt (alias Erik Axelsson) og Frase filosof (alias Svanhild Madsen) fremførte et morsomt og tankevekkende rollespill for tilhørerne på gardstunet.
Baker Bengt fortalte oss historien om Paulus og Silas i fengsel som man kan lese om i Apostlenes gjerninger, kap. 16, vers 16-34.

Paulus og Silas ble satt i fengsel etter å ha befridd ei slavekvinne fra en spådomsånd. De ble pisket, slått og satt i det innerste fangehullet som var godt bevoktet. Paulus og Silas bad imidlertid til Gud og begynte å lovsynge i fengslet (se bildet ovenfor).

I Apostlenes gjerninger, kap. 16, vers 25-34 står det videre:
"Ved midnattstider holdt Paulus og Silas bønn og sang lovsanger til Gud, og fangene lyttet til dem. Plutselig kom det et kraftig jordskjelv, så grunnmuren i fengselet ristet. Straks sprang alle dørene opp, og lenkene løsnet av alle fangene. Fangevokteren fór opp av søvnen og så at fengselsdørene sto åpne. Han grep et sverd og ville drepe seg, fordi han trodde fangene var rømt. Men av all sin kraft ropte Paulus til ham: «Ikke gjør deg selv noe vondt! Vi er her alle sammen.» Fangevokteren ba om å få lys, løp inn og falt skjelvende ned for Paulus og Silas. Så førte han dem utenfor og sa: «Hva skal jeg gjøre, gode herrer, for å bli frelst?» De svarte: «Tro på Herren Jesus, så skal du og dine bli frelst.» Og de forkynte Herrens ord for ham og alle i hans hus. I denne sene nattetimen tok han dem med seg og vasket sårene deres, og han ble straks døpt med alle sine. Så tok han dem hjem og ga dem mat, og han gledet seg sammen med hele sitt hus over å ha fått troen på Gud."
Baker Bengt lagde en bibelbolle for å symbolisere Paulus og Silas sin godhet, den ble blant annet fylt med alle slags gode saker som sjokolade og non stop. Etter bakingen framførte han en sang om Paulus og Silas, og så var det allsang bl.a. av "bibelbolle"-sangen.
Etter å ha sett rollespiller og hørt om Silas og Paulus, så ba baker Bengt oss om å huske et bibelvers.
Bibelverset står i Romerne kap. 12, vers 21:
"La ikke det onde overvinne deg, men overvinn det onde med det gode!"

Bloggen vil på vegne av Sambandet benytte muligheten for å takke alle involverte med innsatsen på akedagen, det være seg om du bidro med traktorkjøring, pølsegrilling, rollespill eller andre ting. En spesiell takk til Gunvor Melbø som ikke bare åpnet gardsvegen og gardstunet for kjelkekjøring, grilling og andakt, men som ba alle sammen inn på hjemmebakst, hjemmelagd saft og kaffe innendørs etterpå. Vi håper alle hadde en fin dag, og at dere kommer igjen til neste år!

Takk Gud for at vi kan samles i ditt navn og ha det fint i fellesskap med deg. Vi ber deg om å gi oss kraft til å være sterke i troen på deg, og vi ber deg om å hjelpe oss til å overvinne det onde med det gode. Du har all makt på himmelen og på jord, og vi er dine ydmyke tjenere. Bruk oss slik det tjener deg best, amen.

2 kommentarer:

  1. Å der skulle jeg gjerne vært med!
    Takk for flott oppdatering, da fikk jeg på en måte være med litt likevel!
    Du gjør en flott innsats med bloggen, Mari. TAKK skal du ha!

    -Inger

    SvarSlett
  2. Takk for det, Inger! Godt å bidra litt til fellesskapet, selv om det har blitt en stund siden nå.

    Ja, dere var savnet vet du. Men nå fikk du i alle fall en liten oppdatering på hva som ble sagt og gjort den dagen!

    SvarSlett