tirsdag 27. mars 2012

Føler du deg noen ganger som en dorull?


Søndag 25.mars 2012 ble det avholdt Sambandsmøte på Betel i Rudsbygd. Det var Inger Strangstad som holdt åpningen, og talen var ved misjonær Asbjørn Vegge.


Inger viste fram en dorull som var skitten og fillete. Dorullen hadde vært skinnende hvit og ren, men så hadde hun mistet den på gårdsplassen. Føler du deg noen gang som en skitten dorull?

Vi mennesker var skapt perfekte, rene og fine i Guds bilde. Så kom synden inn i verden ved syndefallet. Du og jeg gjør ting vi ikke skal, og det dannes flekker. Du og jeg tenker tanker vi ikke burde, og det dannes nye flekker. Du og jeg unngår å si noe når vi burde, det dannes nye flekker og revner i oss. For å passe sammen med Gud må vi mennesker være hele og rene. Vi skulle kanskje ønske at vi kunne vaske dorullen som var blitt skitten eller hverandre rene innvendig med såpe og vann, men det er ikke nok. Dorullen blir ikke hvit og feilfri igjen, ei heller vi.


Inger tok så fram ei dorulldokke som var blitt laget på Klubben på Tretten, se bildet ovenfor. Det er trygt og godt å være dorull. Dokka er alltid både foran, over og bak dorullen. Samme hva som måtte inntreffe, blir dokka påvirket og må bære støyten først.

I Galaterbrevet, kapittel 3. vers 26 står det:
For dere er alle Guds barn ved troen, i Kristus Jesus. Alle dere som er døpt til Kristus, har kledd dere i Kristus.
På samme måte som dorullen er gjemt i dorulldokka ovenfor, kan vi gjemme oss i Jesus. Jesus omgir oss på alle sider slik at vi skal slippe å gå alene. Ved å tro på ham, kan vi gjemme oss i ham slik at vi kan stå rene og hvite foran Gud. Når Gud en gang ser oss, vil han kun se Jesus og hans gjerninger, vi er vasket rene og fine igjen.


Musikklaget sang for oss denne kvelden.
Takk til alle for den flotte innsatsen!



Takk kjære Jesus for at du omgir oss på alle sider, slik at vi slipper å gå alene. Hjelp oss til å være her sammen med deg, og holde blikket vårt festet på deg i gode og onde dager. Vi ber deg for nærområdet vårt, for påska og påskeleiren som Sambandet skal arrangere neste uke. Vi ber om at du må holde din hånd over alt som skal skje og alle som bor her, la alle få kjenne din kjærlighet i tiden som kommer. La din vilje skje.
___________

Søndag 1. april arrangeres det påskemøte på Lillehammer misjonshus kl. 18.30.
Det blir kaffe, saft og servering fra kl. 17.30.

Fredag 13.april arrangeres Café Kadesj. Da åpner vi dørene kl. 18 på Lillehammer misjonshus og byr på hjemmelagde forretter, hovedretter, desserter og snacks. Vi anbefaler alle å komme sultne da inntektene fra matsalget går uavkortet til misjonen. Utpå kvelden vil det bli arrangert quiz med spørsmål i ulike kategorier både for store og små.

Hjertelig velkommen til misjonshuset! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar