torsdag 13. september 2012

Bønn

26. august 2012 arrangerte Sambandet høstens første søndagsmøte på Lillehammer misjonshus. Elise Skjeggestad holdt en flott åpning for oss denne kvelden. 

Det første hun spurte om var hva Gud har skapt ti av på kroppen vår. Både unge og gamle hender var i været; fingre og tær. Deretter spurte hun forsamlingen hva vi kan bruke fingre og hender til som er bra. Det første svaret hun fikk var fra ei jente som utbrøt at man kunne folde hendene og be. Deretter ble det foreslått både å spille piano, bygge, spille spill, vaske gulv og plukke blomster. Det er masse bra vi kan bruke fingrene og hendene til som er bra.

Elise var nok mest interessert i det første svaret hun fikk; vi kan folde hendene og be. Nå er det ikke slik at Gud ikke hører oss om vi ber uten å folde hendene, men folder man hendene sine så konsentrerer man seg gjerne bedre. 

I evangeliet etter Matteus, kap. 7, vers 7-8 så står det følgende om bønn:

"Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for".

Det står ikke be, så skal dere få straks. Ingen mennesker vet om eller når man eventuelt får et bønnesvar. Gud er også mye klokere enn oss, og det er ikke sikkert han tenker likt som oss. Det kan hende han ser at det vi ber om er skadelig eller farlig for oss, og at han kan gi oss noe som er mye bedre. Da kan det hende at vi takker Gud for at han ikke svarte på bønnen vi ba den gangen. I verden i dag spør vi "hvorfor" - når vi kommer til himmelen og møter Jesus vil vi vite "derfor".

Elise lærte forsamlingen en ny sang med god hjelp av noen av barna i salen:

"Jeg har fem små fingre på hver hånd.
Jeg kan slå dem sammen,
og gjør sånn.
Når jeg folder hender vet jeg det,
jeg kan be."
Kjære Gud, takk for at du har skapt oss slik vi er. Takk for at du alltid vet best. Vi legger våre liv i dine allmektige hender. Amen.


På timeplanen framover står følgende arrangement på programmet:

  • 16. september 2012 skal familiekoret ha øvelse hos familien Strangstad på Tretten kl. 16:30. Etter sangøvelsen blir det kveldsmat.
  • 20. september 2012 arrangeres Klubben på Tretten misjonshus kl. 14:00-15:30.
  • 21-23.september 2012 er det Sambandsweekend på leirstedet Livoll. Taler er Marit Andersen. Både små og store er velkommen til ei helg på leir med gode samtaler, lek og åndelig påfyll.
  • 27. september er det
    • Formiddagstreffen på Betel i Rudsbygd for alle som er hjemme på dagtid.
    •  Hobbyklubben på Tretten misjonshus kl. 14:00-15:30.
    • Øvelse med mannskoret Mannskapet på Betel i Rudsbygd kl. 19:30-21:30.
  • 4. oktober arrangeres Klubben på Tretten misjonshus kl. 14:00-15:30.
  • 6. oktober er det GF-mimrekveld på Lillehammer misjonshus kl. 18:30. Kaffe og noe å spise serveres fra kl. 17:30. 
Alle er hjertelig velkommen til å delta - ta gjerne med en venn eller ti! :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar