søndag 22. april 2012

Café Kadesj 2012




















Fredag 13. april arrangerte Sambandet Café Kadesj for 6. året på rad. Alle bordene var pyntet med duker, friske blomster og et menykart hvor kveldens ulike retter var beskrevet.

Tidligere har vi gjerne funnet på egne navn til matrettene slik at folk ikke skulle forstå hva slags mat det var snakk om. Vi har blant annet servert "potetprestens festrett" som i realiteten var potetsuppe. Nytt av i år var at vi brukte vanlige navn på rettene. I tillegg hadde vi også hengt opp bilder av rettene rundt omkring i lokalet. Komitéen disket opp med både forretter, hovedretter, desserter, snacks og drikke til misjonspriser. 



Kadesj er et sted som er omtalt i Bibelen en rekke ganger. 
Én av de stedene er 4. Mosebok, kapittel 20, vers 1-11:
"Så kom hele Israels menighet til Sin-ørkenen. Det var i den første måneden, og de slo seg ned i Kadesj. Der døde Mirjam, og der ble hun gravlagt. Men det var ikke vann til dem, og de samlet seg mot Moses og mot Aron. Folket trettet med Moses og sa: «Hadde vi bare omkommet da brødrene våre omkom foran Herrens ansikt! Hvorfor har dere ført Herrens forsamling ut i denne ørkenen så vi må dø her, både vi og våre husdyr? Og hvorfor førte dere oss opp fra Egypt når dere bringer oss til dette elendige stedet, et sted hvor det verken finnes korn eller fiken, vinstokker eller granatepletrær og ikke vann å drikke?» Moses og Aron gikk bort fra forsamlingen til åpningen i telthelligdommen. Der kastet de seg ned med ansiktet mot jorden. Da viste Herrens herlighet seg for dem, og Herren sa til Moses: «Ta staven og kall menigheten sammen, du og din bror Aron. Dere skal tale til klippen foran øynene på dem. Da skal den gi fra seg vann. Du skal få vann til å strømme ut til dem fra klippen. Slik skal du la folket og buskapen få drikke.» Moses tok staven som lå foran Herrens ansikt, slik han hadde pålagt ham. Han og Aron kalte forsamlingen sammen foran klippen og sa til dem: «Hør nå, dere opprørere! Tror dere vi kan få vann til å strømme ut til dere fra denne klippen?» Så løftet Moses hånden og slo to ganger på klippen med staven sin. Da fosset vannet fram, og både folket og buskapen deres drakk."

Meningen med Café Kadesj er at folk skal få komme til et sted hvor bordet er dekket, akkurat den dagen skal folk slippe å lage maten selv. De kan kan komme til misjonshuset for å spise god mat, snakke med andre og ha det bra sammen. Som i Kadesj i Sin-ørkenen skal det være rikelig med både mat og drikke.















Etter at folk har spist seg gode og mette, har vi arrangert Beat for Beat fra Bedehusland hvor ulike lag har blitt invitert til misjonshuset for å konkurrere med Sambandet. I år prøvde vi oss imidlertid på noe nytt, nemlig quiz for alle. Folk satte seg da på bord i grupper. Det ble stilt spørsmål innen ulike kategorier, herunder hummer & kanari, fleip eller fakta, og geografi. Til slutt ble det kåret et vinnerlag, de hadde hele 27 riktige svar (!) av totalt 35 stilte spørsmål. Etter allsangen "Deg være ære" og loddtrekning gikk folk mette og blide hjem :)

Inger gav oss også noen ord med på veien; det er ikke viktig å vite svaret på hvilken farge det er på Askepotts kjole eller hvilken øy som er Sveriges største. Hva vi svarer på spørsmålet om vi tror på evangeliet, på Jesus, har imidlertid et evighetsperspektiv.














Her står deler av dugnadslaget i Sambandet. Disse og flere til bidro til at maten kom på bordet, at lokalene var pyntet, at vi hadde menykart ved bordene og plakater med maten på, at vi fikk musikk og allsang, at vi hadde lysbildefremvisning med quiz-spørsmål, at vi fikk inn penger for  osv.

Takk til alle som gjorde en formidabel innsats denne dagen og dagene i for- og etterkant, og ikke minst; takk til Gud som var med oss denne kvelden.

Det var en del som fant veien til misjonshuset denne kvelden, men vi håper likevel at enda flere kan finne veien til neste år. Tiden vil vise hva vi da finner på på Café Kadesj..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar