søndag 19. september 2010

Damenes aften - mannekengoppvisning med klær fra Mongolia

17. september 2010 kl 19 ble det arrangert damenes aften på Misjonshuset i Lillehammer. Aftenen bestod av at det ble vist og solgt klær som er tovet og sydd i Mongolia på catwalk.

Forhistorien til denne aftenen går tilbake i tid. I 1920-1994 var Mongolia underlagt Sovjetunionen. I 1994 ble Sovjetunionen oppløst og Mongolia ble et selvstendig land. Samtidig dro det over noen misjonærer til Mongolia som spurte hva mongolerne ville ha hjelp av dem til. Mongolerne svarte at de ville ha hjelp til å ta vare på sauerasene sine. På grunn av at det ble mye ull tilgjengelig, ledet misjonærene an med tovingskurs. 2000 mongolere gikk på tovingskurs og 300 mongolere ble flinke til å tove. Ei av dem som var flinkest til å tove fikk en lang utdannelse innenfor toving og design gjennom Normisjon og Norad og har nå sitt eget firma, Byamba AS, med 50 ansatte. Det var klær fra fra firmaet Byamba AS vi fikk se denne kvelden.

Arbeidet er så vellykket at at misjonærene har trukket seg ut av dette i Mongolia. Nå er det behov for misjonærene og misjonsarbeidet et annet sted hvor et annet folk kan få bistand og hjelp til å forvalte sine ressurser. Arbeidet som er gjort i Mongolia ble gjort av nestekjærlighet, og dette er noe det står mye om i Bibelen. For å understreke hvor viktig nestekjærligheten er, skrev Paulus til romerne i Romerne kapittel 13, vers 8-9 at:
"Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven. For disse budene: Du skal ikke bryte ekteskapet, du skal ikke slå i hjel, du skal ikke stjele, du skal ikke begjære, eller hvilket bud det så er, sammenfattes i dette: Du skal elske din neste som deg selv."

Inger Strangstad, iført et fargerikt skjørt og en topp fra Mongolia, ønsket alle velkommen.
Først fikk vi se vakre og fargerike skjørt.

Deretter fikk vi se vakre kjoler som denne.
Kåper som denne..
Jakker og drakter som dette..
Og dette..
Her står alle mannekengene samlet på catwalken med ulike mongolske klær.
Etter oppvisningen ble alle klærne samlet i gangen og damene som var til stede kunne prøve plaggene de falt for på scenen og kjøpe/bestille dem på stedet. Det var også muligheter for å smake på mongolsk te og ta seg en matbit i godt dameselskap.

Ei mongolsk jakke som passet damer i alle aldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar