søndag 19. september 2010

Sambandsmøte på Betel 12.09.2010

12. september ble høstens første møte på Betel avholdt. Inger Strangstad hadde åpning og hun formidlet ved hjelp av denne figuren at selv om man har familie, jobb/skole/barnehage, penger natur, venner og liknende i hjertet sitt som man tenker på og bruker mye tid på, så har man også plass til Jesus. Har man Jesus i hjertet, så er han med deg når du tenker på og bruker tid på de andre tingene slik at Guds vilje skjer i din hverdag.

Per Ove Aarset var taler denne søndagen.

Aarset tok utgangspunkt i Lukas evangeliet kapittel 10, vers 38-42:
"Da de dro videre, kom han til en landsby der en kvinne som het Marta, tok imot ham [i sitt hjem.] Hun hadde en søster som het Maria, og Maria satte seg ned ved Herrens føtter og lyttet til hans ord. Men Marta var travelt opptatt med alt som skulle stelles i stand. Hun kom bort til dem og sa: «Herre, bryr du deg ikke om at min søster lar meg gjøre alt arbeidet alene? Si til henne at hun skal hjelpe meg.» Men Herren svarte henne: «Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting. Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.»"

I denne bibelteksten er det to søstre, Marta og Maria, som får besøk av Jesus. Marta er den av søstrene som eier huset. Vi har mye å lære av henne; hun er gjestfri og gjør seg flid med at gjesten Jesus skal bli godt ivaretatt mens han er der. Da hun blir frustrert over at søsteren ikke hjelper til med det som må forberedes i huset, er hun også frimodig nok til å si i fra om det. Alt dette er gode egenskaper.

Jesus sier imidlertid også at Marta gjør seg strev og uro med mange ting. Han sier samtidig at Maria har valgt den gode delen, og at den ikke skal tas fra henne. Det Jesus gjør i denne teksten er å påpeke at Maria gjorde en god prioritering. Hun satte nemlig av tid til å høre på det Jesus hadde å si, selv om det var mye å gjøre i huset. Ordene fra Jesus kan gi oss troen på Gud, det kan gi oss et fellesskap og samfunn med Gud. Ordene fra Jesus kan også være med på å gi oss en mening med dette livet og et evig liv i fellesskap med Gud. Dette understrekes også i bibeltekstene nedenfor:

Johannes evangeliet, kapittel 6, vers 68-69:
"Simon Peter svarte: «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord, og vi tror og vet at du er Guds Hellige.» "
Matteus evangeliet, kapittel 4, vers 4:
"Jesus svarte: «Det står skrevet: Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn.»"
Salmenes bok, salm1 119, vers 50:
"Dette er min trøst i nøden, at ditt ord holder meg i live".

Kjære bloggleser, vi oppfordrer deg til å gjøre som Maria som det fortelles om i Lukas-evangeliet kapittel 10 og prioritere Jesus og Guds ord i en hektisk hverdag.

Kveldens musikalske innslag stod Sambandssekstetten for, som for anledningen var redusert til Sambandskvintetten. Tusen takk for fantastisk sang!

Sambandet drar på familieleir fra 24-26. september på Livoll. Påmelding skjer til Inger Strangstad eller Magnor Asbjørnsen. Vi har forhåpninger om at turen skal bli alle tiders både når det gjelder å få åndelig påfyll, bli bedre kjent med Jesus og å bli bedre kjent med hverandre gjennom lek, felles måltider og uteaktiviteter. Bli med på tur da vel!

Neste Sambandsmøte er på Betel 3. oktober 2010 kl 18:30, matservering fra kl 17:30. Alle er hjertelig velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar