lørdag 4. september 2010

Sommerferien er over..

Og høstens første møte i Sambandet ble avviklet søndag 29.august 2010. Det var Elise Skjeggestad som holdt åpningen for oss. Kveldens taler var Kari Helene Haugen.

Bibelteksten Kari tok utgangspunkt i var Markusevangeliet, kapittel 4, vers 26-32 om såkornet og sennepsfrøet:
"Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det er som når en mann har sådd korn i jorden. 27 Han sover og står opp, det blir natt og det blir dag, og kornet spirer og vokser, men han vet ikke hvordan det skjer. 28 Av seg selv gir jorden grøde, først strå, så aks og til sist modent korn i akset. 29 Så snart grøden er moden, svinger han sigden, for høsten er kommet.» 30 Han sa: «Hva skal vi sammenligne Guds rike med? Hvilken lignelse skal vi bruke? 31 Det er som et sennepsfrø. Når det blir sådd, er det mindre enn noe annet frø på jorden, 32 men når det er sådd, vokser det opp og blir større enn alle hagevekster og får så store grener at himmelens fugler kan bygge rede i skyggen av det.» "

Det er flere ting denne teksten kan lære oss.
For det første skal mennesket ha tro på såkornet i seg selv. Vi skal ikke ha fokus på det som skjuler såkornet etter vi har sådd det, men vi skal ha fokus på at vi har sluppet det ut av våre hender. Mennesket kan ikke fremskynde såkornet ved å gjøre noe mer, kraften ligger i såkornet i seg selv, Guds rike. Det står i bibelteksten at "av seg selv gir jorden grøde, først strå, så aks og til sist modent korn i akset". Gud har en spesiell timeplan, og vi må lære å kjenne Guds rike og tidsmaskinen som er lagt ned i såkornet. Vi må feste fokuset på såkornet og alle dets stadium. Det er en mening med stadiene, og vi må ha tro på at Guds rike virker slik at ordet gror og at såkornet til slutt skal bli modent korn.

For det andre; Det står i den siterte bibelteksten at Guds rike kan lignes med et sennepsfrø. Et er lite og ser intetsigende ut, men planten som spirer ut av frøet er større enn andre hagevekster. Gud tenker ikke smått, selv om midlene han bruker kan se små og intetsigende ut. Du har fått et sennepsfrø lagt i din munn eller dine ører, bruk det til å forkynne Guds rike ved å fortelle om det til andre eller lytte til og hjelpe andre slik at de også får høre om det.

For det står skrevet i Esekiel kap. 17, vers 22-24 at
"Så sier Herren Gud:
Jeg tar selv en kvist
av toppen på en høy seder,
fra de øverste grenene
river jeg et fint skudd
og planter det på et fjell som rager høyt;
23 jeg planter det på Israels høye fjell.
Det skal få grener og bære frukt
og bli til en prektig seder.
Alle slags fugler skal bo i den,
alt som har vinger, skal holde til
i skyggen av grenene på den.
24 Da skal alle trærne på marken
sanne at jeg er Herren."

Alle slags fugler skal bo i Guds rike, og du er en av dem. Høsten er nær og arbeiderne er få.
Gå ut, og så sennepsfrøet ditt. Såkornet eller sennepsfrøet vil bære frukt til verdens ende. Dette er visjonen for Lillehammer høsten 2010.


Sørdalsparan stod for fin sang og musikk.

Kari Helene Haugen fortalte oss om misjonslandet Japan. Vi oppfordrer til forbønn for landet og menneskene der; vi ber om at såkornet skal bli modent i Japan.

Neste Sambandsmøte er søndag 12. september på Betel i Rudsbygd kl 18:30, kaffe serveres fra kl 17:30. Sambandssekstetten står for kveldens musikalske innslag og Per Over Aarset skal tale til oss. Alle er hjertelig velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar